Káva RIDER

Máme rádi dobré věci. Když jsme si tak přes unylý zimní období seděli za monitory počítačů a makali na příští sezóně, jednou z mála věcí, která nás od obrazovky odtrhla, byla cesta ke kávovaru pro pravidelnou dávku kofeinu.

M33_0597

Nikdy předtím jsme žádní velcí kafaři nebyli, ale jak jsme najeli na režim 4 kávy denně a víc, přestalo nám předmletý kafe z globusu z erárního automatu značky Eta, který pamatoval snad ještě Gustava Husáka, stačit. A už jsme se v tom vezli. Jakou mašinu? Jak hrubý mletí? Automat nebo pákovku? Řekli jsme si, že začnem s něčím rozumným a budeme postupně upgradovat. Jelikož byla naše spotřeba kafe stejná jak počet vykouřených startek ukrajinského dělníka, koupili jsme automat. Už onen zmíněný supermarketový šmelc z něj chutnal líp, ale jak by mohla chutnat pořádná káva?

M33_0581

Pytle s kávou se u nás střídali častějc než hokejisti na ledě. Arabica, robusta, kyselý, ovocný, oříškový chutě. Kombinace různých druhů zrn a různých zemí původu. Dokonce jsme zkusili i kávu od George Clooneyho, kterou sbíraj desetileté děcka, plazící se jako horský kozy na kamenných terasách někde v Hondurasu. Tak pardón, asi to možná děti nesbíraj. Nebudeme hned špinit konkurenci ne?

Byly kávy, co nám chutnaly. Byly kávy, co nám chutnali hodně, jenže s polední dávkou z kilovýho pytle se nám prostě přejedly (nebo přepily?). Někde nám něco chybělo, někde přebývalo. Nezbývalo, než se do míchání ideální směsi pustit sami.

M33_0673

Hodiny a hodiny přebírání zrn, litry vypité kávy... No prostě a jednoduše, nastavili jsme naše chuťový buňky a vytvořili nefalšovaný okruhářský kafe! Sry Georgy, ale český holky stejně víc letí na Miloše!

Směs kávy HIGHSIDER je okruhářským originálem každým coulem. Naše úplně první směs a pro nás největší srdcovka. Směs 4 druhů arabic ze Střední a Jižní Ameriky. Silná, aromatická káva s chutí po oříškách a karamelu. Žádnej kyselej ksindl, který zbožňují kavárenští povaleči, který když ti řádně nezkroutí ksicht, tak prý není pořádný kafe.

Silná slova? Podívej jak je Milda spokojenej!

Jo a protože kávu RIDER prozatím nabízíme pouze ve 250g baleních, dáváme ti dopravu zdarma. Chápeme, že každý druhý den objednávat novej balík se na poště může prodražit. Objednávej na našem e-shopu zde.

M33_0788