Volné jízdy na okruhu

Pro začátek nám dovolte trochu sentimentu. Příští rok s vámi započneme 7. sezónu. Počet jezdců, kteří prošli Okruhovým dnem na SPZkách, jde do řádu nižších tisíců. Některé z vás jízda na okruhu chytla a pravidelně se společně na ODSPZ potkáváme. Vaše jezdecké schopnosti se posunuly na úroveň, kdy plně ovládáte svůj motocykl. Vyladili jste jízdní pozici a práci s plynem. To poslední, co vám zbývá zvládnout, je správná stopa. Na to potřebujete čas. Čas strávený na závodním okruhu.

DSC_4373

Pro příští rok jsme pro vás připravili celodenní volné ježdění. Program jízd jsme ušili na míru začínajícím okruhovým jezdcům. Pět jízd na dráze je slušná porce, ale zvládne ji i netrénovaný jezdec a motocykl do běžného provozu, bez závodních úprav. Jízdy jsou rozděleny do pěti výkonnostních skupin tak, aby se na dráze potkávali stejně rychlí jezdci. Počet jezdců ve skupině jsme taktéž snížili, aby každý měl na dráze dostatek prostoru pro svoji jízdu. Samozřejmostí je časomíra. Každé vaše kolo zaznamenáme a podle dosažených časů vás přeřadíme do adekvátní skupiny. Nebudeme závodit. Na to je ještě čas.

DSC_4379

Nemusíte se bát, že bychom vás v tom nechali úplně plavat. Poradíme se závodní stopou a technikou motocyklu. K dispozici bude i mechanik a pneuservis. Užijete si okruh a uplatníte vědomosti a zkušenosti z motoškol nebo Okruhového dne na SPZkách. To všechno s naším legendárně pohodovým týmem a přátelskou atmosférou, jak ji znáte.   

DSC_4426

A pro koho tedy volné jízdy s Okruháři jsou? Pro každého, kdo má alespoň minimální zkušenost s jízdou na okruhu. Ať už jste absolvent ODSPZ, nebo se občas sklouznete na volných jízdách, nebo klidně jezdíte pravidelně. Pokud nejste vyloženě závodník, jsou Volné jízdy s okruháři jsou přímo pro vás.

Těšíme se na vás 19. 8. 2020 na Automotodromu Brno!

 Trénink-dělá-mistra-banner-DO-ČLANKU